JJCM : Ikan Bakar Sekinchan

Petang semalam ada appointment dengan Dhermatogist @An-Nur, Bangi. I sampai 5.30pm kot. Sekali tu dah ramai orang da...); Lama nak tunggu. Sigh! Seriuslah weh! Tak tahu kenapa nama dia famous. Actually sekarang dah suam-suam kuku. Dulu....ya!

So, lepas buat monthly check up, lapar gila. I was plan, this week nak makan seafood. So, bila plan, I macam tak payah plan lah. Why not kita makan sekarang? Haha.

Lucky me, today my mom's birthday. Eh?? Tapi Rabu ni Umi nak datang, takkan nak kerja ulang-aling 2,3 kali kan? So, I decide pergi Yankee Hut. Tapi Haizi kata pergi Ikan Bakar Sekinchan, Jalan Reko, Bangi.

Okeylah. Sebab I pun tak pernah makan situ. Nak rasa. Sekali tu..hampeh! I minta ikan terubuk kata tak ada. Bila pergi pilih ikan, ada pulak! Ko keje jual ikan, tapi jenis ikan ko tak tahu kan? Lepas ikan sangatlah lembik. Ikan lama!

Tak tahu celah mana slogan, fresh, apa entah and halal. Tak fresh langsung! I order juga kerang bakar and sotong.


Sotong come first. Just nice cuma tawar sikit. Tak kisahlah! Habis! Licin! Kejap lagi datang kerang bakar. Sambal ciput sangat. Lagi satu I minta kerang bakar, bukan rebus. Yang aku nampak daun pisang je terbakar. Kerang tak terbakar pun? Tapi masak! Pelik heh!

I rasa Terubuk Bakar is main dish lah sebab I nak makanan utama tu! Haha. Sekali tu...hampeh lagi!!!! Keras kot! I request tak nak sambal. Sebab I pelik kalau ikan bakar campur sambal jadi macam ikan sambal. Haha. So, kosong. Isi confirm tak fresh. Macam mana nak tahu, isi dia keras! Kau picit-picit tu pun gitulah dia. Sedap lagi I buat. Yang hangen tu!!! Ni ikan Terubuk rebus or bakar? Ke rebus baru bakar?


Pening I makan situ. Tengok cawangan bukak sana, bukak sini. Rasa hampeh! Pergi cari ikan fresh lah weh! Orang niaga ko nak meniaga! Tak sedap kau tahu tak? Aku masak lagi sedap! Buat dosa je bukak kedai kena kutuk!

Yang sedap, nasi lemak bungkus dia je. Harap tu jelah! Haha. Serius sedap nasi lemak dia!



So, siapa nak try ketidaksedapan sila lah pergi. But I state Ikan Bakar Sekinchan, Jalan Reko ya. Maybe tempat lain ok!!!! sangat!!! #sentap Hahaha. Pasal harga mahal tu tak pasti. Sebab I dah tanya siap-siap orang tu berapa dia caj. Haha. Total, RM57++

Apa ke mahal makan nasi lemak and ikan bakar, sotong seekor and kerang sampai RM57??? Hahaha

#kthxbye takmo pergi lagi.




Sent from my BlackBerry® wireless device via Vodafone-Celcom Mobile



6 comments:

Mardhiyyah Fadzil said... [Reply to Comments]

weh! sama mcm aku... 1st time makan terusss TAK AKAN DATANG LAGI !!!!! ikan rebus siram kuah sambal. bazir duit mkn kt sana. grrrrrrr..........

s a l l y z a . s a i d said... [Reply to Comments]

i mmg dah band sekinchan dr dulu lagi! HAHHAHAHA
x fresh, x sedap, service lembab, pekerja pon bayak bangla kot.. lepastu mahal nak mampos! -sekian laporan saya-

Shinnaz Ahmad Rasid said... [Reply to Comments]

Mard : mmg tak best! Tah pape!

Sally : asal u tak bagitahu I..sedey tau!

farra8979 said... [Reply to Comments]

ramai cakap x sedap walaupun d mana2 cawangan. so, confirm x jadi try. hihhii...

PutriesNoora said... [Reply to Comments]

memang!hari tu da pergi kat bukit tgi klang,memang first and last..xsedap n pekerja perangai mcm hareeeem...pastu skrg dah tutup pun cwgn situ...memang xlaku la tu

kasih abadi said... [Reply to Comments]

agk nye mmg kdai tu ambk ikan lame ar...sblm nie pnh gak mkn c 2, ikn lembek cm nak busuk dah..malu jerk ceq beria2 ajk hsbnd g mkn c2 yg kunun2 glamour sgt nme kdai tu...