Neelofa



Wee! Actually, I belum ambil dia pun. Haha. Sebab tuan dia kata after 2 month baru ambil. Tapi tak kot I nak ambil nextweek juga.

Haha. Kena buat jadual ni. Siapa nak mandikan, nak bersihkan poo poo, nak feed. Haha. Cant wait!



Lagi satu I baca forum pasal kucing, I google tiba-tiba keluar "bela kucing susah mengandung" #ehyeke Tak tahu lah nak percaya ke tak? Secara logiknya, apa kena mengena kucing dengan pregnancy. Ada je orang pregnant dan bela kucing.

Ada juga I pernah baca mengatakan virus/bakteria/kuman dari kucing ni yang merendahkan tahap kesuburan kita. But Im not sure ;) Tapi tak kisah lah. Saya percaya ALLAH ada rencana yang baik untuk saya. And I bela kucing pun bukan sebab nak jadikan dia baby ke apa ke. Haha. Sebab dia comel melampau-lampau. Rasa nak lempang 2 juta kali! Haha.

Dapat pulak macam Neelofa. Tapi mesti dia kesian sebab alone je. Tak apa. I dah war-warkan gambar Neelofa kat kawan-kawan yang ada kucing juga. Haha. Alhamdulillah, Rocky kucing cousin I berminat. Haha.


2 comments:

Cik NeyNa said... [Reply to Comments]

me bela 3 ekor kat putrajaya nih..skarang nih sedang preggy 2 bulan..dok sorang2 lak tu...diorang lah peneman..huhu..tapi penat skit laa..huhu

Anonymous said... [Reply to Comments]

Shin,
Best nye nak adopt cat. Eh! adopt ke beli.. hahaha.. tpkan i rase elok u ambil ikut cam owner die ckp..after 2 month..sbb usually within 2 month tu owner akan potty train.. so u dah senang kat situ.. tp kalu u mmg nak rase susah senang bela cat from biginning.. it,s oklah camtu.. Neelofaa.. Puteh lebih best kot bg i..hahaha..