Langkawi Day 1


Wahhh! Lama gila kan baru nak update. Haha. Malas. Walaupun 23 kali pergi Langkawi mesti kena masuk blog. Sebab setiap kali pergi, berbeza pengalamannya dan keseronokkannya ;)

Actually I beli tiket flight super murah! Haha. 5 orang dalam RM70++. Belikan Icha sekali, RM15++ Murah gila. So, I warkan 1 kampung. Dapatlah buat rombongan 10 orang! Haha. Suppose 12 orang tapi my mom masa tu pergi Umrah and Ayah ada kerja. So, macam tak pelah pergi juga lah!

4 days 3 night. Lama gila. Selalunya lah kalau 4days ni I plan untuk oversea sahaja. Setakat dalam negeri, 3 days sudah kan. Tapi waktu tu yang tiket murah tu untuk hari ke 4. So, takpelah. Memang percutian budget betol. Sebab I pergi ramai, nak tidur hotel agak expensive. Langkawi hotel boleh tahan juga! Hehe. Nak ambil rumah persekutuan (gov) pun macam tak cukup. Sebab 10 orang kan..-___-'

Pergi LCCT 2 teksi. I half day untuk hari pertama. Sebab flight pukul 7.30pm kalau balik pukul 5pm macam tak sempat. So, by 3.30pm I balik! Wee! Kemas bag. Angkut segala benda. Teksi sharp 5pm terus pergi LCCT, RM60/taxi.

My adik dari sekolah terus pergi Putrajaya. Tak lunch. So, hi-tea kat Mc Donalds. And makan-makan last-last kitaorang paling lewat masuk flight. Haha. Sebaik 45 minit je. Tak lah sakit belakang duduk kan? 8.30pm sampai terus driver dah ada. Its not driver. He just drop a car untuk kitaorang. So, ambil Innova, sumbat 10 orang! Rm120/day.

Disebabkan nak jimat and nak saving cost, we stay kat TM Resort, Langkawi. Damn horror. For me lah. Haha. Datang-datang je tak ada satu kereta pun, tanya front counter "Ooo..akak datang waktu orang kerja. Ni baru Selasa. Weekend ramai ni" Haha. Ye tak ya jugakkan. Fyi, kat Resort tu memang kita orang je. Sebab guna rate TM, dapatlah RM 65/night. Murahkan? Jimat sangat! Haha.

Lepas letak bag, weolls pergi makan. Makan kat Hj. Ramli Seafood. Cenang area sangat lah happening walaupun hari Selesa. Best gila. Sebab penat sangat, weolls tak ada sesi ambil gambar pun. Masing-masing makan and mata kuyu. Penat gila kot.

Balik terus zzzZZzzZZ. Lena gila walaupun horror kan? Haha. Sebelum tidur I sempat lah memekak satu rumah esok bangun awal nak jalan-jalan. Last-last I yang bangun lambat. Haha.


Budak ni buat flight macam bapak dia punya. Serius. Memang menduga perasaan betul bawak budak-budak naik flight ok! I tak tahu lah anak orang lain,but now I cakap fasal anak buah I...sedihhh! Geramnya! Jalan sana, jalan sini. Tak takut langsung kat orang. Berebut duduk seat tepi walhal malam pun. Bukan nampak. Menduga betul! Haih.



Cha! Gila seksi Cha nampak (.Y.) Haha.



2 comments:

Nurul Ilyani said... [Reply to Comments]

shinnaz....nk no fon kete sewa...rata2 cr innova rm150/day...mahal...huhu

eima said... [Reply to Comments]

up pun.... hehe

kitorg mmg slalu dok kat TM resort tu ... tp kali ni bertukar la ....