Langkawi Day 2



Pagi-pagi dah dengar bising-bising kat hall! Adoi! Rupanya diaorang dah siap lorr. Haha. Tak lena lah tidur untuk 1st day sebab takuttt...); Asik-asik terjaga. Perhatikan keliling ada anything happen ke. Haha.

Pagi tu kitaorang ingat nak pergi Cable Car but awal gila kot. Janganlah tunjukkan eksited sangat nak naik cable car tu kan? Haha. So, buat-buat pergi Pekan Kuah. Actually, Langkawi ni I pergi alone pun still boleh survive. I think..Haha. Sebab.....jalan dia mudah je. T__T So, pagi-pagi okey terpacak kat Pekan Kuah. Lupa pulak kedai bukak pukul 10am. By 9am I dah ada kat situ. Haha. I tak pasti nak buat apa kat Kuah ni tapi yang penting coklat, pinggan mangkuk. Sesuai sangat lah kan ;p



Break the fast dulu. Wee!



I dah set kat kepala, I tak nak shopping coklat banyak-banyak! Dulu pergi coklat je RM500. Ada tu Rm1k. Tak mahu lah. Murah tu tak juga lah. Murah sikit je. Setakat Toblerone tu, kat 7E belambak ok! Haha. So, alhmadulillah. I spent Rm300++ je! Wee! Tu pun kiriman orang. Tapi total 3 family, Rm1k lebih juga lah. Mati makan coklat je lah nanti.



Seriusly. Tak makan coklat dah gemuk. Sad.



Ambik kakak! Ambik! Semua ibu bayar! Huahua.



Ara pun boleh ambik. Kakak dapat, Ara pun dapat!




Then, pergi ke kedai lain pula. Kunun nak cari bag tarik. I guna bag tarik ni since 2009, and masih elok cuma dah buruk sikit. Murah okey, Rm60 je. Tapi tulah naik flight diaorang campak-campak je and patah. So, beli lain. Pattern yang terkini kan ada 4 roda tu. Lepas tu pink pulak! I loikeee! Kangah- hot pink, mine- baby pink and Haizi - torquoise. Each Rm90 (small)



Bergembira kitaorang hari tu. Belum sempat lunch memang kena balik hotel sebab kereta penuh. Hantar barang dulu baru lunch. Wee! Then ke Idaman Suri y'alls! Mak-mak sangat. I beli untuk my mom je. Mangkuk nak isi ketupat, rendang, ayam kicap ewah! Haha. Rm30++ je. Tapi tak boleh heat lah. Nak heat pun dia ada suhu-suhu yang dibenarkan sahaja. Tak kisahlah. Murah katanya.

Kat Idaman Suri je dah 4 jam! Jenuh lah melayan Ibu Cha mok mok ni. Kereta penuh lagi. So, balik lagi ke hotel untuk drop barang.



Diaorang duduk dalam kereta. Penat weh bawak budak!



Sebelum pergi ke cable car singgah sekejap di tepi jalan makan laksa. Tak sah kan kalau tak makan laksa tepi-tepi ni? Hehe. Best! Angin kuat gila. Sesampai kat cable car orang abgitahu TUTUP. Huaa...tak ada rezeki nak naik sebab under construction ); Tak nak merugikan masa pergi lah weolls ke Beras Terbakar. Memang terbakar betul lah. Panas gila! Haha.





Ingatkan habis tu nak balik. Ibu Cha ajak pergi mana entah. Nak cari cadar katanya. Huahua. Jauh betul cari cadar. Baik beli kat Aussino. Dekat. Jenuh juga lah cari cadar yang menjadi pilihan hati. Last-last memang tak dapat. Sudahnya pergi Dataran Helang.


Balik tu dinner kat tepi-tepi jalan tu. Hantar budak-budak kecik ni balik. Sebab Mak long, Mak ngah, Uncle, Adah nak pergi Pantai Cenang. Kunun nak cari dress pantai. Huahua. Gemok. Tak muat. Sedih.







0 comments: