Cameron Highlands 2012 - Pt. 1



Weee...Isnin sambung cuti. So, Selasa pun cuti. Selamat hari pekerja everyone yang bekerja. Tak bekerja pun boleh juga sebab buat kerja yang tidak kerja pun ok? Motif?  Haha. Today malas pulak sebab dah cuti lama.  So, haruslah malas.  Haha. Dasar! 

Last Saturday kita pergi Cameron.  Wee! Best.  Tiap-tiap tahun ya'lls.  Entah kenapa.  Suka kot!  So, kita gerak dari Putrajaya-Meru-Simpang Pulai. Seriusly, 1st time I lalu Simpang Pulai. Damn! Jauh gila.  Lepas tu rasa makin jauh.  Lagi pula peak hour.  Memang ramai orang kat Cameron. Sedih.

4 jam! Lama gila. Lalu Tapah agaknya dah sampai memandangkan our resort, Iris Hotel Resort berdekatan Tanah Rata.  Memang pack gila.

Gerak 10.30am from Meru, sampai resort 3.30pm. Cara tak? Best sangat #sentap  Weolls sampai je terus pergi Opah Strawberry. Tempat wajib singgah kat Cameron.  Hehe. Nak makan muffin ya'lls. Seriusly! SEDAP gila! Ingat nak petik strawberry. Non hado!  Srawberry habis katanya.  Tak suka tau!  Nak cicah coklat tahu tak?  Grr.



So, weoll makan muffin plus ice-cream Straberry. Dua ni wajib makan kat Opah Straberry ok?  FYI, Opah Strawberry ni kat Kg. Taman Sedia.  Memang feeling kampung di tempat sejuk! Hehe.  Best.  Lepas makan-makan check in.  Fuhh..penat! Lepak and mandi semua by 6pm pergi pasar.  Jammed! Sigh.  Tak beli apa pun.  Ingat nak beli sotong goreng tepung.  Sedap kan? Tapi tak jadi beli lah.  Sebab mahal. Dah lah kepala sotong je.  Badang sotong tak ada. RM10/pax. 

Pergi dengan Kakak Icha dengan Ara memang tak sah tak beli toys! Yay!

Beli makanan untuk dinner.  Tapau.  Cari strawberry nak makan dengan coklat.  Tapi tak ada. Sedih.    Cameron ni memang kehabisan strawberry ke?  Sigh.  Balik terus makan and layan movie. 

ZzzzZZ.  Penat gila. Ngantuk!




4 comments:

MRS. K said... [Reply to Comments]

ai jugak dah lama tak pegi.. sobss.. padahal otw balik kg boleh je singgah.. sobss lagi sekali

MamaIcha said... [Reply to Comments]

ala, rasa nak nangis tgk scone tue...kita dpt makan kat popeye jer :D

eima said... [Reply to Comments]

CH takdak strawberry ... huamg aihh ..hahahha

Shinnaz Ahmad Rasid said... [Reply to Comments]

Mrs. K, disebabkan awak tak mo singgah CH, awak dibuang negeri. hahahah ;p walaupun dekat kak, nak naik tu boleh tahan jugakkklahh..);

Mamaicha : hahaha..jangan lah nangis kak jue. Bawak icha g petik stroberi ok? ;)

eima : serius! tak ada ok!