Dengan RM100 dapat apa je?



Semalam lunch Haizi kata nak beli barang dapur katanya.  Okey. Boleh je.  Tapi I nak kena ikut lah. Sebab kalau dia yang beli, entah apa-apa lah dibelinya. Kalau ada Sinaz baru lah meriah troly. Tak gitu? Haha.

Lunch cepat-cepat. Itu pun mulut kita dok pot-pet sebab tak puas hati lunch RM10/person. Haizi kena RM12. Pekejadah lah mahal sangat foodcourt Alamanda ni? Aku ingatkan makan kat foodcourt orang yang kering duit je. Ni lagi mahal ok! Choi!

Ikan Keli Goreng - RM5!  Kentang Sambal dalam 5 potong - RM2. Mahal sangat tu weh! Sewa mahal tak? Mungkin lah. So, lepas ni siapa makan foodcourt adalah orang paling kaya #sentap. Bukan kedekut. Masalahnya dah lah mahal. Tak sedap! Yang sedap papadom je.  Apakah maknanya?

After lunch sempat lagi kot nak pergi Carrefour.  Nescafe dah habis.  Nanti nak buat Tiramisu.  So, beli lah. Eh..susu pun dah habis. Eh..beras lah..dah habis...eh...oren dah habis..eh..eh..semua lah! Rasanya beli barang bodoh-bodoh je pun nak dekat seratus kan? Belum toiletries..kalau beli toiletries mesti spend sampai 300, 400. Huaaaaaa );


Ok. Esok boleh start puasa lah!



2 comments:

eima said... [Reply to Comments]

tu je beli RM100 mmg dasat lah ... heeeeee

**sejak2 renovate ari tu kemain mahai la..... dulu klu mkn kat mamak tu nasi putih + ayam goreng ngan kuah kari + bendi baru RM 5.50 skrg RM 7.50 gilak

Shinnaz Ahmad Rasid said... [Reply to Comments]

kan? tu je RM100..sedihhhh...