Gettin' a Baby - Pt. 31

 

Im okey with all this thingy. But....manusia biasa.  From last week, so many good news.  Congrats untuk kawan-kawan/kawan study dulu/cousin/kawan office and terkini Fasha Sandha. Haha. Fyi, Fasha Sandha bakal menjadi ibu. Mengandung 2 week!  2 week? Yeah! Bunting pelamin.  Rezeki kan? Orang teraniaya memang doanya dimakbulkan Tuhan. Ok. Tak ada kena mengena.

Please dont ask bunting pelamin tu macam mana.  Hatta dia kahwin seminggu pun kalau dah kuasa Tuhan, anytime boleh pregnant. Isn't it?

"Kenapa kau stress kak long Fasha Sandha mengandung??" Haha.  Stress lah. Baru kahwin 2 week, dah pregnant and compare dengan I 4 years still tak mengandung lagi. Stress tak jawapan aku? Haha. Macam tak dapat terima kenyataan qada & qadar.  Tapi tu lah. Rezeki ALLAH, tapi saya sebagai hambaNya yang lemah dan masih sabar menunggu. Hakikatnya....hanya ALLAH sahaja yang tahu.  Menangis dalam hati. Ada ke? Ada lah kot. Aku buat!

Its not all about Fasha Sandha.  Haha.  Since last week memang telah dikejutkan dengan kelahiran and kawan-kawan yang mengandung. I'm happy for them. 10 orang serentak mengandung. Tahniah! Tahniah!

FYI, kita stop dah dari sebarang treatment cuma mengambil folic acid.  Minum susu Anlene/Anmum. 

Regards,


12 comments:

hanafaza said... [Reply to Comments]

takpe shin, yg penting shin n haizi sihat, hidup happy bahagia, hal pegnen tu serah pada Allah ye.. shin, akak aritu dok amal minum susu kambing dengan kurma..almost setiap hari..cubalah shin.. just for sharing.. :)

Anonymous said... [Reply to Comments]

sabar ya sayang...kita kena terus berusaha dan berusaha... lets our sweet memory during last preganancy come again in our life..i'll do my level best to make u happy.

-lots of LOVE-
MHMK

Anonymous said... [Reply to Comments]

salam, hey jom follow :) http://onetwothree-and4.blogspot.com/2012/05/mereka.html

Siti Nursyuhada said... [Reply to Comments]

samalaa... sue pon tiba2 rasa kecik hati bila baca.. bukan tak percaya pada kententuan ilahi... kadang2 bermain dgn kata hati kena pa dia leh cepat aku lambat? kenapa dia yg mcm tue pon leh dapat? kenapa..kenapa....kenapa dah terus kenapa...
tiada jawapan... :(

MamaIcha said... [Reply to Comments]

sabar & terus usaha..insyaallah adalah rezeki nanti...meh sini *pelukkuatkuat*

Anonymous said... [Reply to Comments]

sabar kak,ade hikmah disebalik semua ni..kawan sy kawen baru 5 thun tp dh 8 x gugur....
kesian tgk...tp tu la....ade sbb terjadi semua ni...

yatt said... [Reply to Comments]

it's not about sharp shooter or what so ever kan? itu semua kuasa allah kalau dia nak bagi dia tetap bagi walau mcm mana pun... jgn putus berdoa.. tetiba i rasa sedih jugak.. insyallah ada rezeki utk u tak lama lagi..yang penting u n your husb bahagia

NorMala @ KaKakSaTu said... [Reply to Comments]

sabar shin.. byk2 doa..akk lagi lame. dah nak masuk 8 thn tau.. sob..sob.. ada sape nak bg anak dia x. jd anak angkat. huhuhu..

mm said... [Reply to Comments]

yakin dgn allah,masanya akan tiba shin,cpt or lmbt jek.me too,dh stop just mkn asid folic.mana tau rezeki di rmh baru ni,amin ya rabb ;)

Nazirah Azeman said... [Reply to Comments]

no worries,bile tiba mase nyer ade la rezeki tuh.:)

farra8979 said... [Reply to Comments]

takpe la.. kt sama2 usaha.. me pun dah tahun ketiga tapi belum ada rezeki.. huhuu..

Miss Wanie said... [Reply to Comments]

mmmm..just drop by your blog ! n rasa T_T..even i blum kawin,,i can feel ape yg u rasa...when my doc bgtau kebarangkalian utk i utk preggy agk susah..hmmm..no words to say melainkan sabar byk2...