Happy Mother's Day

 
Orang kata hari ibu tak boleh celebrate sebab mother tu merujuk kepada benda lain yakni kepada ibu bukan orang islam.

Tapi untuk saya berbalik kepada niatlah. I rasa just meraikan dengan makan-makan, bunga and cake dah ok. What do you expect for Mother's Day kan? Itu je lah mampu buat. Haha.

I teringin sangat nak bawak mak kita pergi celebrate hari ibu which is pergi makan-makan dengan Anuar Zain! And of course lah mak kita tak suka sangat pon Anuar Zain. Kita yang suka!! Haha. Tapi mahal gilo ok, lebih kurang 3k. Kau mampu? Memang kau sayang mak kau lebih lah! Hahaha.

Masalahnya, dalam hidup kita ni terlalu banyak ibu. Ada Mak iaitu mak Haizi (MIL), mak yang jaga kita dari kecik -Mak Tam, saudara yang kita panggil ibu- Kak Imah, orang yang menjaga dari kecik juga layak dipanggil ibu walaupun dia adalah nenek kita- Wah and of course lah my umi tiada tolok tandingan. Tak ada beza kasih dan sayang.
With my mom Umi dengan baju tidur kegemaran. Haha.
Not for today, but everyday I'll miss my mother. Every second and minit! And for this year really simple celebration, I cooked Laksa. My 1st trial. Haha. Pekat kemain. Tak reti adjust la. I bought 5kg Kembung. Banyak tak? Dapatlah satu periuk besar and bagi jiran-jiran.
Okey. Btw, kita tolong masak sahaja. Haha. So, satu hari full dengan Laksa. And malam sebelum hari ibu pusing satu Setia Alam cari cake. I plan beli Secret Recipe. One slice ok dah kot. Tapi sebab sedap, kenalah beli whole cake. Fyi, dah nak 6 months over I tak makan Secret Recipe. Don't know why. Dari cake RM70++ and now RM82++

But Kangah refused tak mahu beli Secret Recipe memandangkan we're share. Haha. So, I beli kek biasa sahaja. Tak ada dah kot kedai bukak cari kat Tesco.

Tadah! Pandan layer cake. Beli cake percuma bunga. Sekuntum. Jadi lah!

Selamat hari ibu semua and me? Masih belum menjadi ibu.

:)



3 comments:

eima said... [Reply to Comments]

tak pe ibu neelofa ngan sape sekor lagi tu nama ek....

insyaallah nanti ade rezeki nye ....
muka umi mu cam org jawa ..jawa ke ni ??

Shinnaz Ahmad Rasid said... [Reply to Comments]

hahaha. Jack lah ;)

Amin. Thanks Iema. Btw, mak kita orang Penghoookkk...hehe. Sebab dah lama dengan komuniti jawa plus ayah kita adalah jawa but, jawa murtad lah. Sepatah haram tak tahu cakap jawa. Hehe. Apa da...!

farra8979 said... [Reply to Comments]

wah, cam best je laksa tu.. ^^