My list


Semalam duduk tak buat apa memandangkan Haizi busy ZzZzz, my sister ada course and study. So, boring. Awal pagi kakak demok and Ara ada kat rumah. So breakfast sama-sama. My mom cook bihun goreng yang sedap in this world. T_____T


Semua macam happy dengan bihun goreng. Till now, I fail to cook bihun goreng. Rahsia ni ok! Haha. 1st trial, masak beria-ria, then I rasa terlebih kicap ke air. Dia jadi macam bihun soup. Haha. Jujurnya, tak pandai but boleh improve. Haha ayat cover line. Dah jadi 'bihun soup' I campak terus dlm tong sampah! Haha.

Kalau kat rumah ni ada bihun soup, mee and keow toew bukan lah kita yang masak. Hehe. Lately kakak Icha nampak mak long mesti datang peluk. Sweet! Sedih kalau nak balik Putrajaya and she keep bebel-ing. Talk too much tapi satu hapa pun tak paham.

Balik je diorang, tinggal lah sorang-sorang. I list everything apa I nak buat for this month, next months and seterusnya.

1. I akan start ganti puasa. Sigh. Its good but nak start tu..a big whoaa. Hehe. Macam susah. Puasa separuh hari boleh? Hehe. Kiddo!

2. I plan untuk photoshoot again! Hehe. Favorite lah! Suka gamba sana, gamba sini. Tapi tak mahu dari camera Haizi. I dah start berangan "..kan baik kalau kita buat kat Jonas Photo? Wee! Ke Bandung yuk!" Tapi agak mustahil. Haha. Ada tak photoshoot black and white? and yang penting kat STUDIO with reasonable price! Untuk apa photoshoot? Suka-suka.

3. Lain, I tengah cari cover for tab yang kulit ular sawa with pink colour. Pink? Eww..pinky sangat lettew! Ada staff boy kat office agak annoying tengok I sibuk google passport holder pink, cage Lofa pink, handset cover pink and the latest one I bawak tray in/out pink pun dia eww kan kita. Seriusly, pink is not my addicted. But its lovely!

5. Collect all my baju raya. Beads time.

6. I dah minta izin kat my mom untuk buat "Wall of Fame" gitu kat rumah dia. Sebab bukan rumah kita minta izin uolls! Nak penuhkan wall tu dengan gambar. Haha. Motif? Wall penuh gambar with lighting yang awesome.

7. Ok. Nak juga cari lampu yang cantik. *haihs.semua nak beli*

8. I nak pergi Kelantan before puasa :) *option*

9. Honeymoon. Tapi semalam Haizi baru bagitahu maybe dia honeymoon sorang-sorang kat Penang. Sad.  Attend course. So, apakah maknanya I duduk di bilik and dia pagi petang ke malam dengar ceramah?  Baik lah I pergi USS. Tak gitu? Lalalala~

10.  Baking class.

So far, itu sahaja! And why I busy2 kan diri buat semua tu? Sebab I love to be busy! Haha. Busy dengan benda yang cari masalah.

Bila tengok balik motif I nak pergi Kelantan? Haha. Sebab 2 last year kat sana ada nasi kerabu and kedai seafood yang awesome. Selain, membeli pinggan mangkuk yang kat Jusco one set is RM800! Maigad! Apa apa jelah perempuan! Sah tak ada motif.

2nd kenapa I sibuk nak buat 'Wall of Fame"? Feeling artist nak photoshoot bagai. Dah ambil gambar, kena cuci, kena frame, kena drill nak gantung. Siapa nak buat tu?

Its complicated jadi perempuan. Even tak susah pun jadi susah. Sighhh!




6 comments:

Anonymous said... [Reply to Comments]

wahhhhhh????????????????? banyak nyer wishlist u babe?? -MHMK-

JANA CUN!! said... [Reply to Comments]

jom la g USS!!! haha..

Mardhiyyah Fadzil said... [Reply to Comments]

shin, photoshoot kat serinditphoto kat tempat aku shoot time peknen dulu ade wat promo.. rm100/45min.. shoot and burn.. berakhir jun ni..

Shinnaz Ahmad Rasid said... [Reply to Comments]

MHMK : nota nii...kena settlekan before puasa ;p

Jana : isnyallah bulan June ;)

Mard : aku pernah buat tapi kat WOW Studio. Not bad juga tapiii...aku nak black and white! huaaa..help!

yatt said... [Reply to Comments]

good luck with your wishlist :) i pun mcm2 wish sebenarnya dalam kepala otak ni.. hihi tak sedar diri dah sarat :)

Mardhiyyah Fadzil said... [Reply to Comments]

ade penah tgk pic ko kat WOW studio tu... nice!

ko nak b/w tu cane? gamba mcm org dulu2 tu yeh?? request ler kat photog tu.. ehek.