Nasi goreng, 635 kalori.

La ni ulang alik Putrajaya-Melaka. FIL tak sihat.  Semoga kesihatan FIL akan bertambah baik selepas ini. Amin!  Dikesempatan balik ke Melaka I plan nak makan seafood.  Yums!

Before this I cari seafood kat Pengkalan Balak but this time cari kat Kuala Sg. Baru. Not bad. Best ok!  Last puasa I berbuka kat situ.  Terus jatuh cinta dengan sotong and udang crispy dia. Mula-mula macam eh apa ni? I tak nak lah crispy-crispy. I nak goreng tepung. Bukan goreng crispy. Sekali rasa.....maigad! Order bawak balik. Dasar...!


Memang sedap uolls! Tapi nak pergi semata-mata ke sana tidak lah. Tunggu balik kampung. Wee!

Ni nasi goreng Haizi mok-mok. Ada satu insiden okey pasal nasi goreng.  Haha. I boring lah pergi kedai asik nasi goreng. Pergi makan-makan kat hotel ke, kat warung ke, kat restaurant ke semua pun nak nasi goreng. Lemah tahu tak jiwa raga.  24/7 nasi goreng. Tu belum balik rumah, nak nasi goreng. Pagi nasi goreng, malam nasi goreng. Pening!

I nak makan lain and I think I nak masak special lah kununnya! Tiba-tiba he ask me to prepare nasi goreng. Maigad. I masak udang sambal petai, ayam masak kicap, baby kailan sos tiram.  Tak sedap lagi ke? Nak juga nasi goreng. Penat ok! I bagi tahu my cousin about NASI GORENG and she said, buat je lah.  Maigad. Tak kosa nak layan! #kthxbye Jana!

Nasi goreng waktu pagi sahaja.  "Eleh. Tak makan nasi goreng pun gemuk!" Haha. 



3 comments:

eima said... [Reply to Comments]

senang la keja ko .... sbb tak yk ragam mkn nasi goreng hari2 tak jemu2

JANA CUN!! said... [Reply to Comments]

BONGOKSS... JGN MELAWAN CKP SUAMI... NTI DERHAKA, NSIB BAIK MNX NASI GRG.. MNX LAIN KRGG..MENANGIS KO DI SITU.. =P

farahfatihah said... [Reply to Comments]

mintak resepi nasi goreng haizi bleh???? bleh laaaaaa