Neelofa&Jack : CherryBerry

 
Suspen betul tau hari tu.  I duduk kat dapur, Haizi duduk kat hall. Tiba-tiba I dengar suara orang macam cakap kat phone. Haizi lah kot kan? Takkan orang lain? Haha. Lepas tu kan dia cakap kan macam cakap dengan perempuan. Ala-ala bercinta gitu! Haha. Well, I curious lah. Dengan siapa dia cakap? Salah tak tindakan I? Entah-entah ada perempuan lain. Huaaaa..!

I pergi depan terus! Nak soal macam-macam! Haha.  Tengok-tengok bukan cakap kat phone. Cakap dengan Lofa. Choii! Cakap dengan kucing pun macam cakap dengan girlfriend! Haha.  Tak kosa ok!  FYI, Neelofa adalah kucing kesayang Haizi! Dua-dua mok mok! T__T

Jack pula tak menjadi kegemaran sangat (sian dia) sebab manja sangat-sangat.  Rimas pulak! Kita nak tengok TV, dia nak duduk atas riba.  Kita turun, dia turun. Kita mandi nak ikut sekali. Kita tidur dia, nak tidur sekali. Sigh. Kucing jantan ni memang manja kot kan? Tapi kita suka Jack.  Lagi satu Jack ni kurus, so dia agak tak begitu menyeronokkan bila di peluk! Hehe. 

I cakap kat Haizi, "Once Jack tu gemok demok, dont ever-ever nak mengaku tu kucing you ok??!" Haha.

Tahu takut! Hehe. Terus mimpi Jack kena jual.  Haha.

"B sedih lah mimpi semalam.."
"You mimpi apa?"
"Mimpi Jack. You jual dia kat orang cina."
Haha. Gilo apa.  "Eee..please lah! Patutlah lampu toilet terbukak. Nangis eh kat toilet?"

HAHAHAHA!

2 last week Jack or Lofa kena cherry berry ya'lls! I tak pasti siapakah yang cherry berry. Haha.  I bawak dua-dua pergi Vet. and kemungkinan Jack yang cherry berry.  So, dia kena makan multivit. dan antibiotic.  Kita 1st time bela kucing. So, kita tak tahu lah macam mana nak bagi ubat kat kucing. -___-'

Nasib baik Vet. tu ajarkan.  Mungkin lah sebab I 1st time adopt kucing so, mencabar gila bagi ubat kat diorang ni.  Teringat masa I kecik-kecik. Takut makan ubat. Macam tu jugaklah kan? Kucing pun tahu tak suka makan ubat! Wee!  Multivit. tu manis Vet. kata, cuma antibiotic agak pahit.  Lofa is okey makan ubat. Okey sangat-sangat. Dia yang datang bila time makan ubat. Mungkin dia makan multivit.  Cuba bagi antibiotic mungkin dia pun lari-lari. Huaaa..!  Jack pulak sangat-sangat susah. SANGAT! Kena dua orang pegang baru dapat makan ubat. Itu pun separuh. Sigh. 

Tapi alhamdulillah. Dengan kasik multivitamin tu secara fizikal, diaorang nampak gemok gila. Hehe. I bagi seminggu. Insyallah. This week, nak pergi vaksin diaorang tu, timbang sekali. So far, Neelofa & Jack 1.25kg.



2 comments:

eima said... [Reply to Comments]

vavava syg betui mu ke diorg kan .. bagus la gitu .... cam meen jg peel nye .. hehee aku suka pencinta kucen ni....

mudahan korg dimurahkan rezeki ok ....sbb bila kite berbudi pd haiwan Allah akan balas berlipat ganda

Shinnaz Ahmad Rasid said... [Reply to Comments]

Amin! Amin! Thank Eima. Honestyly u sangat-sangat memberi support to me. Thanks! XOXO!