JJCM : Restaurant D'One Steak Bangi



Fyi, 2 kali dah pergi D'One Steak ni. 1st time masa 2009 or 2012 gitu lah. Time tu tak ramai orang pun. Disebabkan tak ramai orang pun I assume tak sedap tapi why not kita try kan?

Then, semalam I pergi lagi sebab MIL nak makan western gitu.  Suppose nak pergi Station 21, Bangsar tapi jauh lah pulak sebab penatnya lah semalam.  2 minggu bos tak ada kat office, so.....nah! Belambak keje kau!  *sigh*

Tapi memang lah dulu lain, sekarang lain.  Dulu tak ramai, sekarang dah ramai. Haizi kata sebab masuk Jalan-jalan Cari Makan TV3 tu. #ehyeke Betul ke?  Whatever.  Seat pun memang tak ada. Duduklah kat ceruk. Just nice lah untuk 3 orang ;)

Haizi order lamb chop, RM13.90 and me too ;) Sibuk je nak sama. Lalalala~ 

MIL order spaghetti bolognese, RM6.90. Sampai je makanan ni I terfikir cheese ni bukan kena cheese yang parut tu ke? Haha. Ni sekedebuk kau letak ok. Maybe lah kot dia rasa kreatif. What do you expect nak makan spaghetti dengan cheesedale ni? Yang ni makan dengan burger and roti bestlah! Out betul.


Extra order chicken and mushroom soup. Yang ini sedap.  Boleh beat lah Pizza punya soup.  Itu je lah I pernah rasa sebab Pizza Hut punya not bad. 

Dah lah ramai orang kan? I cakap kat Haizi mesti kita dapat makanan lambat.  Tak sampai 5 mins dah sampai ok.  WOW! Cepat gila. Bagus betul lah! Tapi tulah masalahnya.....sejuk nak mampos.  Pekejadah lah kan.  Tak feel langsung! Lamb Chop sejuk and fail lah.  I tak suka langsung.

Tapi satu je I suka, affordable lah price dia. 



5 comments:

ak yuyunz said... [Reply to Comments]

apsal macam sedap jeeee cheese tuu.. yummyy..!

MRS. K said... [Reply to Comments]

sebab tu la murah compare dengan western food yg ada nama, muaahahaha

Mooniqueen said... [Reply to Comments]

Kelakar gila bab presentation yg spageti tu... Agak2 la kot nak letak cheese tu.... Atleast potong ler dulu.. Sangat tak seni kan...

NorMala Bahar said... [Reply to Comments]

shin akk g kat wadihana islamic steakhouse.. satu barisan dgn ice room bangi tu.. kat situ western dia mmg superb.. tapi rege memang high. tp kalau sedap tp mahal x pe la kan.. dari murah tapi sakit hati.. huhuhu.. trylah..

Wawa Tasliman said... [Reply to Comments]

suka je makan spaghetti dengan cheese macam tu.. wawa memang hantu cheese kot.. :)