Nasi Kunyit with Curry Chicken, Sweet Chat, The Mines


Tiap kali pergi The Mines, mesti nak makan duren pancake.  Tapi hari tu nak makan Laksa Old Town, tapi tak sempat nak pergi Old Town, terus pergu Sweet Chat. Kunun nak tapau duren pancake. Wee!


I order set apa entah yang ada nasi kunyit with curry chicken + bubur (sum sum/ pulut hitam) and air, Rm18.90. Kita ingatkan nasi kunyit tu nasi kuning je. Rupanya pulut kuning. T__T


Lunch je dah RM20++. Haih. Bila lah nak kaya cani asik buang duit je. Sob..sob..sob..

FYI, Duren pancake ni setakat ni dua tempat je lah i pernah cuba. Satu kat Mid Valey, Sumptuous Dessert and Sweet Chat, The Mines. Have fun ya'lls!

 Regards,


3 comments:

NorMala @ KakakSatu said... [Reply to Comments]

shin.. akk pernah beli kat 2 tmpt gak.. mid valley ngan area2 sblh ikea sana.. abg akk ckp pun sedap.. tp yg kat mine s x pernah cuba.. x pernah jumpe pun.. nanti nak carilah.. walaupun x mkn.. nak belikan tuk suami terchenta.. hahaha..

Nazirah Azeman said... [Reply to Comments]

dodolu sy pun igt nasi kunyit tu nasik yang mcm nasik jagung ke hape,rupe2 nyer pulut kuning hehehehehe

Anonymous said... [Reply to Comments]

you, i ni sebenanya silent reader blog u. i tkde google account, sbb tu kene letak anonymous. u jgn makan benda2 manis byk sgt, kalau mkn nasik sket pun dgn pencuci mulut yg manis2 tu yg sbbkan badan naik. yg manis tu la sebenanya yg buat badan kita gemuk. sebenanya i ckp dgn u ni sbb i dah experience sendiri. I tell u, i skip makan benda2 manis ni, sbb i pun mmg sukeee sgt dessert everything tu. tp bila i tk ambik lgsg, berat pun sng turun, then rasa sihat sbb kita tk ambik benda2 yg tk sihat tu.Byk entri u pasal makan shinnaz, sapa yg tk suka mkn kan, i pun suka. tp i think kene start dah jaga kesihatan.