Weekend yang AWESOME!


Hola! Good morning ;)

Last week ada orang belanja kita makan lah! Yay! Siapa lagi kalau bukan mak kita lew.  Hehe.  Bukan nak belanja pon.  Kangah tu ha, "Umi..jom lah belanja kitaorang makan..." Lalalalala~ Ni kes belanja tanpa rela. Haha.  Lagi pon Kangah suruh teman nak beli powder katanya!Paling dekat sekarang ni Setia City Mall (SCM), so makan Manhattan Fish Market (MFM).  Baru bukak kot!  Best! Tapi muak! Ok. Muak selepas makan cheese yang banyak! Haha. 


Kids meal - sandwich. Sedap juga kakak Icha punya ni ;p

Mine, Manhattan Flaming Prawn.  Wee!


And Kangah share dengan Umi, Small Flame.


and dessert Mud Pie Madness! Madness sangattttt....T___T. Terima kasih Umi belanja makan. Muah!

After makan-makan and Kakak Icha dok pulun belon MFM sampai habis terus singgah MAC.  Sesampai je I terus tertengok set ni. Bestnyaaaa! Kalau ada set ni best kan?  Tapi nak pergi mana lah kan pakai banyak macam tu sekali? Hehe -__-'


Best oh MAC kat SCM ni friendly and senang nak tanya apa ke itu ke. Hasilnya tadaahh.





9 comments:

Mooniqueen said... [Reply to Comments]

Mana boleh tengok kalau tak beli... Sbb tu xnak tgk... Klu dh tgk mesti nak beli lg2 time tgh ade duit tu...

Anonymous said... [Reply to Comments]

awak nak tanye berapa ye harga set mac 2..kite nak buat hantaran..cam best je...thanx

-min-

farra8979 said... [Reply to Comments]

susah kat putrajaya sebab mac belum bukak. me slalu kena ke sogo...

Shinnaz Ahmad Rasid said... [Reply to Comments]

Moon : hahahah..betul..betull...tapi kita punya masih ada stock lagi..so, kita temankan adik kita sahaja..huaaaa! Hahahhahaha

Min : yang stripes tu, Hey Sailor Mac tak pasti berapa sebab limited edition. Maybe u boleh beli sikit-sikit and perlu sahaja. Sebab kat situ I tengok mcm lipstick dia ada 4 colours, kalau ada duit boleh beli semua. Best! Kalau tak beli perlu sahaja. Hehe ;) Selamat bertunang !

Shinnaz Ahmad Rasid said... [Reply to Comments]

Farah, selalu kita pergi kat Sunway Pyramid tapi kat situ mostly chinese..so agak kurang lah kan. I pergi SCM ramai melayu. Hari tu I pergi beuaty consult dia melayu and very nice. Her name Saffiyah!

NorMala Bahar said... [Reply to Comments]

terliur2 tgk MFM tu.. ceiy.. best ker pakai MAC.. shin slalu pakai mac eh?

Shinnaz Ahmad Rasid said... [Reply to Comments]

Kak Nor : sedap kak tapi tulahhhh..portion dia besar and cepat muak sikit..6 bulan sekali boleh lah makan..kerap sgt boleh lah nak muntah nantiii..hehe

MAC ni tak lah kata peminat setia sgttt..tapi untuk jangka masa panjang and kualiti dia and affordable.

Filla ~ Kasihs said... [Reply to Comments]

shinnaz guna mac foundation yg dalam botol kaca yeh? lenkali try yang dalam tube tu.. tambah baper hinggit je..lagi banyak ML dia dan senang bawak mana2 ;)manyak untung mehhh.. hahha

Shinnaz Ahmad Rasid said... [Reply to Comments]

Filla : thank for info. tak tahu..tapi dah terbeliii..huaaa..cane ni!