Kuih raya homemade



Hi!

Bercadang raya tahun ni nak buat kuih raya sendiri setelah kuih raya dah habis ditelan. Huahua.  Ada lagi sikit..ada lagi sikittt...;p

Biasanya kuih yang selalu buat Cornflakse Madu lah! Itu je I mampu buat. Tak ada masa ok.  Alhamdulillah, rezeki Tiramisu itu semakin mencurah-curah. Setiap minggu ada order.  Syukur sangat-sangat.  Ada tu yang repeat order lagi.  Thank you! *poyo je*  Next project nak buat Chocolate Cake T___T

Bila pulak lah aku nak buat kuih raya tu kan? Hehe. This week! Yay! Dah plan dengan Kangah.  Kita kena buat juga satu kuih. So far, Cornflakes Madu ni akan habis dulu lah ya setiap tahun!

Sebut fasal kuih, teringat kuih talam kat Masjid Tanah. Setiap kali Ramadhan memang takkan miss kuih ini. Ingat nak belajar buat kuih tradisional lah. Macam best jugakkan? 


Dan setiap kali balik Masjid Tanah juga tak lupa pergi Restoran Terapung Kuala Sg. Baru untuk makan Udang & Sotong Crispy. Yumeh!




3 comments:

eima said... [Reply to Comments]

rajin .. raya nanti aku mai rumah hang rasa boleh ??? hehehe

Shinnaz Ahmad Rasid said... [Reply to Comments]

boleh..mesti lah boleh :)

NorMala Bahar said... [Reply to Comments]

nanti nak try lah kuih air tangan shin..