Neelofa & Jack : Vitamins



Kawan kita ada jugak bela kucing. So kalau nak advise or pendapat or pertanyaan suka lah rujuk kat diaorang.  Hari tu kawan I cakap nak gemuk bagi vitamin.  So, I pergi lah klinik bagi dua ekor tu vitamin.  Kawan I suggest Kitzyme.  Then sampai tu Vet bagi liquid vitamins colour pink! Hehe.

"You nak pil or liquid?"
"Cane nak bagi kalau pil and cane nak bagi kalau liquid?"
"Pil masukkan je dalam mulut dia and make sure tak keluar balik lah.  Kalau liquid inject je dalam mulut."
"Ok. Inject lah" T___T

Seriusly memang susah. Degil gila.  Tapi bila makan dia gemok sangat. Especially Jack. Now dah 2.7kg. Lop lop je 2 kg lagi.  Stress tak habis-habis tau dia tu. -__-'

Balls tu I beli saja nak memeriahkan keadaan. But now, I stress gila dengar bunyi bell bola tuuu...tergolek kat tangga lah! Betul ke Lop lop yang main tu? Entah..entah..


1 comments:

NorMala Bahar said... [Reply to Comments]

eii.. takut gak kan kalau duk rumah dua tingkat ni.. kadang2 kite duk bawah dengar bunyi2 kat atas.. bila duk atas dengar2 bunyi kat bawah.. lagi2 kalau duk sorang.. takde bunyi pun kite rasa ada.. kah3.. akk la tu.. kui3