Resepi : Bandung Soda



Haha. Gelabah gila siot air bandung pun nak buat resepi. Hehe.  Sekarang ni ketagih gila minum air bandung soda ni. Letak pulak ais. Ya...Allahhh...tak tahan betul!!!!

Bahan-bahan :-

1) 1/4 sirap ros
2) 3/4 susu cair
3) Air Gula (secukup rasa)
4) 1/2 Ice Cream Soda
5) Ais


Cara-cara :-

Satukan sirap ros, susu cair dan gula kacau sebati. Masukkan ice cream soda. Letak ais. Sedapnya weh!




8 comments:

Zana Adieyza said... [Reply to Comments]

adoi, petang2 tengok gmbr ais tu, mengancam betul la..

MRS. K said... [Reply to Comments]

kat opis klu ade makan2 slalu buat air nih

Nora Karim said... [Reply to Comments]

hm.. sedap tu...

nUR_rOsALiNdA said... [Reply to Comments]

Cobaan!!~

Shinnaz Ahmad Rasid said... [Reply to Comments]

Zana, Mrs. K, Nora Karim, Nur Rosalinda : actually, kita pun terliur juga niiii..hehehehehe...

sedap air ni!

cujen said... [Reply to Comments]

shinnaz, kalau nak tau, sirap bandung soda yang sedap diorg tak pakai ice cream soda yang biasa tu.. kalau biasa makan kat kedai ayam penyet, soda dia lain..rasa sedap gile..

kebetulan ade member indon ni dia bitau, rupanya soda yang diorg gunakan tu soda yang takde rasa manis..cuma rasa soda je.. soda fanta.. kalau dpt buat dengan soda fanta ni, pehh mmg sedap gile la...

suka minum nescafe? try buat nescafe ais letak soda..sedapppppp

Shinnaz Ahmad Rasid said... [Reply to Comments]

cujen : serius meh? mana pulak lah tu nak cariii?

nescafe soda? i'll try!

thank u!

♥mama eza♥ said... [Reply to Comments]

SEDAPNYER..PEVERET NEH