Takuiiittnya..!



Salam Jumaat ya'lls.  Syukran!

Ya'lls nak bagitahu ni...*kak nam sangat* lately kawasan perumah I tu dua, tiga kali orang post pasal pencuri curik kasut.  Takut tu tak lah. Sebab selipar kat luar. Kalau curi kat dalam tu scary lah! Pencurik zaman sekarang ni bukan curik blah. Ni curik, tikam baru blah.  Gila!

Ada tu yang post pencurik tu nampak mencurigakan sebab siap berhenti depan rumah orang tu, usha rumah tu and sms.  Apa tu? Roger no rumah ke ngak? *penyangak*  Pehlis la....semoga Tuhan membalas jasa-jasa kau tu ya!
Yerlah. Kita takut ya'lls.  Takut mula-mula kat luar. Lepas tu masuk dalam.  Apakah langkah-langkah keselamatan ni?  Puas dah I pikir.  Haizi dok lah cakap "Insyallah, tak ada apa-apa" Kata you..apa pun berhati-hati. Takutt!

Belajar silat? Taekwando? Dah tua bangka ni tak usah lah.  Haha. Patah riuk pulak. Last year panggil ADT survey untuk pasang alarm.  Untuk sekian, sekian ehem-ehem jugak lah harga dia. Mahalll lew....T__T


Apa lagi ya nak buat?  Langkah berhati-hati sentiasa ya :)



0 comments: