Tiramisu Kek #EatDessertFirst





IKLAN

Memula dulu memang gigih belajar buat tiramisu but masa tu famous tiramisu dengan biskut lady fingers tu.  1st time buat...mana lah reti, tak sedap pon.  Rasa macam biskut cicah nescafe. Tahu? Haha.  Cuma ada cheese cream. Lucky me, I guna mascarpone untuk buat cheese cream. Jadi pulak tu! Soft gila. Best.  Lepas tu terus tak buat and order je kat orang. Malas heh buat!

Haizi tak suka kek.  So, tak guna pun buat cake kalau tak ada siapa makan. I love baking but bukan makan cake dalam kuantiti yang banyak! Sampai lah I buat Tiramisu Kek hasil resepi Linda honeyberryake. Hehe.  Best gila. Haizi suka sangat-sangat. Hehe.  Lepas tu bawa untuk makan-makan, family day and ada orang order untuk makan-makan.

 

So, once a week akan buat Tiramisu :) Nak order just emel at shynaa08@yahoo.com 

Haha. Poyo pulak tetiba I jual kek kan? Jangan tak caya, untuk long term, I wish I boleh bukak mini cafe macam Whisk, Empire. I really love their concept! Simple cafe. InsyaALLAH!







Picture from stanlyliew.com . TQ!




12 comments:

cujen said... [Reply to Comments]

cam sedapppp jek.....nak rasa sikit..kalau tempah berapa ek?

Shinnaz Ahmad Rasid said... [Reply to Comments]

PROMO sehingga Jumaat ni, RM9 sahaja! Lepas Jumaat ni, RM12. Kalau nak emel kita eh? TQ!

p/s: poyo gila promo bagai!

nUR_rOsALiNdA said... [Reply to Comments]

Eh...Linda Honeybakery tu my friend...Hehehehehe~ :D

Shinnaz Ahmad Rasid said... [Reply to Comments]

ya kawan awak tu...ehem-ehem

hana faza said... [Reply to Comments]

bestnya..hwaaa... akak dok jauh ni mcm mana nak tempah, shin? huhu...akak pon suka bake tp sb takde sapa nak makan kt umah, terus hobi ke laut..huhu..

NURUL JAMIAN said... [Reply to Comments]

shinnaz jual ke?

Shinnaz Ahmad Rasid said... [Reply to Comments]

Nurul Jamian : Iya Nurul :)

Zana Adieyza said... [Reply to Comments]

zana nak order la.. nanti zana emel eh..

Shinnaz Ahmad Rasid said... [Reply to Comments]

Zan : Boleh saja...dialu-alukan :) TQ

Najwa Sarah Alias said... [Reply to Comments]

alaaaa...
lps nih naik harga ke?

dh la suka giler..
sampai suruh nazim promote satu opis..

yatt said... [Reply to Comments]

haah i pun suka tgk concept kedai whisk tu kalau u bukak confirm i pegi support n beli hehe

Cahaya Kita said... [Reply to Comments]

ada promosi lagi tak??