We love chatting and gossip-ing



Pernah tak ada satu masa kita akan rindu mak kita kat kampung?  Rindu sangat-sangat.  Hang out together like friend. My mom is a great mom but not a good friend. Haha.  Friend kalau kita nak beli apa-apa and akan bagi pendapat and akan bersetuju dengan apa kita nak beli but my Umi, if you mintak permission maybe tidak! Always say no..no..no..and membazir. Macam tu tak payah beli lah!-_-'

So, friend kita bagi kat my sister lah, Kangah! Haha.  Dia tu kalau beli apa, I beli jugak. Kekadang tak beli tapi pasang niat nak beli jugak! Haha. Kalau I beli, dia pun beli jugak kekadang.  So, kalau shopping elakkan bawak my mom and dia pun tak nak ikut sebenarnya.  Hehe.

Walau macam mana pun, we olls suka paksa our Umi untuk join kitaorang jalan-jalan kalau dia tak busy lah.  Bukan jalan mana pun, jalan pergi makan-makan, window shopping.  Dulu-dulu, Umi kalau breakfast, memang masak setiap hari on weekend.  Lepas terima menantu, dah jarang masak sebab menantu asal hari weekend je pagi-pagi beli roti canai, nasi lemak.  Dan sekarang Umi pun bangun pagi-pagi "jom makan roti canai banjir telur letak mata kat atas! Haha.  So, we enjoy makan together sambil gosip. Haha. 

And last week, pergi Celcom untuk register bill.  We breakfast kat Pak Li Kopitiam. Teringin nak makan Nasi Ayam Lemon, masalahnya..sampai sana order lain. Eh?



Nasi Lemak Rendang #ehyeke? Juju punya, and Kangah punya!




3 muskeeters. Juice!


Mine!


Cik Yam punya!

Thank you Cik Yam belanja breakfast. XOXO


Regards,
@ Kak Long!


1 comments:

eMMe said... [Reply to Comments]

Salam Kenal, Shinnaz, jumpe ur blog kat ur FB, terus folo, coz, akak pun ade blog.. leh la tgk2 mine too..
leh share2 cite kan..kan..

pas ni leh jumpe lak..mane tau.. kalo jenjalan pepetang kan..hehehe..