Iftar Day 22 - Putera Ayu



Pakai lah belum ada anak betul. Ada anak sedara je ni ha..2 oarng tu pun jenuh weh nak layan!

Hari Sabtu ajak Icha & Ara pergi beli kasut raya.  Before this tak pernah bawak, 2 orang sekali gus. Bawak sorang je iaitu Icha. Dia ni behave sikit.  Rupanya bawak adik dia, 2 - 2 langsung tak behave. Huaaa! Ada geng pulak dia! Tapi Ara ni brave gila lah. Jalan sorang-sorang pun ok. Kalau Icha tak berani sikit. Sikit-sikit, "maklong..pimpin tangan!"......"Makngah..pegang tangan!"

Dari Setia City Mall, ke Jusco Bkt. Raja aku tawaf cari kasut.  Icha request semua kasut mahal, paling murah RM69.90! No way! Haha. Mahal lawa tak apa lagi. Ni mahal macam kasut orang tua. Hehe.

Boleh SA tu dah lambakkan kasut banyak-banyak.."Eee..kakak tak nak lah kasut-kasut ni semua. Kakak nak kasut lain!!" Geram nya aku!  I rasa beli kasut budak baby, 1-2 years lagi senang. Sebab diorang tak fasih cakap and tak pandai protes. Ni budak 4 tahun protes banyak! Haha. Stress!

Last-last dia tengok Ara beli kasut lain siap socks baru dia nak beli yang sama. Alhamdulillah! Shopping mall sesak gila! Tak sanggop!

Tapi Makngah and Maklong dapat ini! Marilah re-stock semula make up anda semula! And Makngah dapat liquid foundation untuk her besday present in advance. Yay! Dah jangan mintak Maklong lagi! 


Ada ke patut beli yang bottle, dipecahkannya! Padan muka!

After shopping, we berbuka puasa dekat Putera Ayu dengan Wah! Best! Best! Ada Pari Bakar Berempah, Sweet n Sour Siakap, Siakan Steam Limau, Tomyam, Ayam Mango, Kailan Ikan Masin, Kerabu Mango, Sotong Goreng Tepung and etc. Thank you!





1 comments:

nUR_rOsALiNdA said... [Reply to Comments]

Wahhhhhhhh!!!` La Senza...Nak jugak!!~