Tak cukup lagi ke???



Salam alls!  Ada berita sedih yang mendatangkan keuntungan. Hehe.

Baju raya dah siap and dah boleh hantar dobi dah.  2,3 kali jugak lah dok melaram depan cermin. Tinggal nak cari tudung jeeeeee....!  Bila pakai tu kan baju tu something wrong. Gedebeh.  Lagi satu panas gila.  Tak tahu lah macam mana boleh beli kain tu.  Sigh.  Bila dah tebal and panas memang takkan pakai lah. Tapi disebabkan kain dia sayang nak reject, I pergi lah Jakel semalam untuk cari baju sahaja. Mix n Match gitu.

Sebelum ke Jakel, pergi First Lady Plaza Alam Sentral untuk survey baju Jovian  katanya.  Cantikkan?


Personally, memang cantik dalam gambar. Kain tu nampak macam berkualiti sangat je kan? Bila sampai kat First Lady I rasa memang patut pun dia letak kat First Lady sebab kain yang digunakan sangat tak bagus.  Actually kain kat First Lady tu korang boleh imagine tak macam mana? Dia agak nipis and macam kertas kan? Bukan nak kutuk First Lady, dulu zaman belajar I guna First Lady. Affordable and simple.  Tapi tu lah bila berjalan pergi kelas bunyi orang pakai baju hujan. Haha.

Nowadays, First Lady dah berkualiti and cantik. Banyak beads. Tapi tu lah masalahnya disebabkan baju Jovian tu kat situ, I pun pergilah tengok-tengok.  Lucky me, ada size. Wee! Malangnya, is not worth I pay RM300++ untuk baju macam tu.  Design and cutting memang cantik.  Tapi mutu kain tu tak menepati citarasa. 

Frust gila. Tak dapat beli Jovian.  Lagipun I rushing gila nak pergi berbuka (which is I belasah je pergi kedai yang tak menepati citarasa I. Haha. Punyalah sibuk nak tambah baju raya), nak pergi First Lady, nak pergi Jakel. Ish! Tak cukup waktu! Now, I start thinking why I busy cari baju raya lagi sedangkan I already have 10 helai! Ish..ish..ish! Dalam 10 helai tu sempat lah beli baju sepasang yang bersulam. Alhamdulillah, hasil membaking Tiramisu telah menambahkan baju hari raya. So, we call baju Tiramisu. Haha. The baju price is RMbla..bla..bla. Tanya Kangah, "is it okey baju bodoh macam tu RMbla..bla..bla..? "


"Murah lah tu wehhh! "

Then Haizi cakap "Murahhh???" Oh please..lelaki memang selalu nak murah tapi tak kisah tak cantik! Tapi kita rasa tak murah. SOBS.  Tapi tak tahu kenapa beli juga walaupun dah bertekak kurangkan harga. Haha.

Seriusly, I suka sulam sekarang ni! Cantik juga. 

Menu berbuka weolls semalam "Pari & Lala with rice, Nasi Goreng Cili Padi, Petai Seafood, Beef Tomyam, Fresh Orange & Watermelon Juice" Dalam hati, tak cukup ni. Nak beli nugget lah kat KFC kejap lagi. Haha. Tamak haloba betul! Itu pun boleh lupa and tak sempat sebab dok belek baju melayu Haizi.  Cantik-cantik kat Plaza Alam Sentral.

Pergi Jakel macam biasa, baju yang I tak nak beli pun boleh terbeli. Tapi tu la....agaknya setan dah kena ikat kuat-kuat, I beli satu sahaja. Haha. See..see..dalam kesedihan baju yang I nak jadikan baju raya paling cantik (cantik pada kita lah) tak menjadi, gedebeh, panas terus I dapat 2 helai pasang baju lagi. Alhamdulillah!

Tiba-tiba teringat masa kecik-kecik dulu, bila ada invitation dari rumah orang kaya nak bagi duit raya and baju raya, I was so happy! Being anak yatim ni banyak orang sayang.  Beli baju, beli kasut, beli kuih/coklat. Duit raya jangan cakap lah! Satu pagi tu kan Atuk kita kejutkan "kakak..kakak..bangun..pergi ambil duit raya kat masjid" Terus bangung ok!! Haha.  Tak ada ayah, masih ramai lagi yang orang sayang, Atuk, Wah, makcik-makcik, pakcik-pakcik, saudara-mara.  Setiap yang terjadi tu mesti ada hikmah dia. 

Motif cerita baju raya lepas tu buat cerita sedih? Hehe. Selamat berpuasa darling! Muah! Muah!



5 comments:

Nazirah Azeman said... [Reply to Comments]

my ofcmate ade beli baju jovian nih pastu nak let go.aishhhhh

MRS. K said... [Reply to Comments]

a'a betui dah tgk pon JM kat jalan tar.. tengok real kain die mmg tak best...

10 pasang??? tak boleh jadi nih.. kena tambah baju hadif lagi! hakhak...

eima said... [Reply to Comments]

tp kite tak de mak ... lagi sedih kot ...hihi tp MIL tersayang ade ....

byk nye bj .. tp tak skrg ni la leh beli mcm2 utk diri sendri nanti dah ade si kecik ... semua kite pikir utk diorg je ... puaskan diri dulu skrg ni

Shinnaz Ahmad Rasid said... [Reply to Comments]

Nazirah : ish...design dah cantik tapi kain tu ha..kurang sikit kot..-__-'

Mrs. K : Tak nampak mcm brand JM pun...sigh...beli lah lagiii..lagi..lagii..dan lagiii..yay!

Eima : both kalau dah tak ada mesti sedih );

yeszaa! baju kerja sekali niiii

Diari Hati Si Pari-Pari said... [Reply to Comments]

memang kain dia cam tak berbaloi dgn harga..uwaaa..aku pun dah terbeli n nak let go...laki aku cakap macam baju uniform orang keje hotel boleh??grrr....zalora punye pasai la ni...haha..tertipu tgk dlm gambar..