Carrot Cake, Russian Black & White Cake & Red Velvet



Last week I pergi kelas cake.  I love baking. Tapi tu lah baking tak berguru ni lain dengan berguru.  So, bila dah belajar dari Linda Honeyberry baru lah confident nak buat kek sebiji-sebiji. 

I dont know why I buat Carrot Cake.  Sebab I rasa dia comel. Hehe.  Sometime I bukan belajar ikut apa I suka makan, tapi I belajar sebab I suka and ada orang suka.  Maybe tak banyak orang suka carrot cake, tapi....this one sangat AWESOME! Moist! Tak rugi..tak rugi belajar!! Hehe.


Then, I belajar Russian Black & White Cake yang super susah! Huaaa..): Susah gila kottt! Cikgu Linda kata nak jadikan dia bentuk dam. SOBS. 11 pagi- 7 malam I buat 3 kek.  Yang ni rasa Indulgence Cake SR gitu kan!!! Cumanya..I rasa kena ambik kelas deco pulak! Hehe.  Tak mahir lagi -__-'


Lastly....I love Red Velvet Cake. Sexy bebeh!  Honestly, I pergi Whisk, I pergi Delicious the taste not so good! Pernah entry raya office I tahun lepas, fasal Red Velvet Linda yang I suka gila. Start dari tu I terus suka Red Velvet Linda sahaja. Haha. Minta resepi macam susah. So, pergi kelas.


Maybe deco I fail sangat-sangat ni. So I prefer cuppies! Haha.



13 comments:

Anonymous said... [Reply to Comments]

ur RVC so delicous....! i like that..

-mhmk-

Cahaya Kita said... [Reply to Comments]

Kak, saya pun pergi kelas baking dengan cikgu Linda. Bila akak pergi?

Filla ~ Kasihs said... [Reply to Comments]

wow bagus nye shinnaz!!! suka sangat orang yg bijak isi masa lapang mcm nie.. pasni sila buat biz kek ok.. dekat sikit nak order..hahah

Shinnaz Ahmad Rasid said... [Reply to Comments]

MHMK : gothca!! wrong spelling! thank u babe xx

cahaya kita, serius meh? jom lah kita pergi kelas kek lagiii..jom lah!!! last week darling! nextweek insyallah!

Shinnaz Ahmad Rasid said... [Reply to Comments]

MHMK : gothca!! wrong spelling! thank u babe xx

cahaya kita, serius meh? jom lah kita pergi kelas kek lagiii..jom lah!!! last week darling! nextweek insyallah!

Shinnaz Ahmad Rasid said... [Reply to Comments]

Filla : heheh..mekasiihhh! tiru mcm awak lahh..suka sgt tengok awak ada bisnes dengan Kak Di, Kak Elly. Memberi inspirasi sungguh! u too!

farra8979 said... [Reply to Comments]

sila jual ye... nampak sangat sedap... ^^

Mrs.Yana @ K.M & B.U.M.P said... [Reply to Comments]

carrot cake memang sdap !

pnsusu said... [Reply to Comments]

wowwww sedapnya

Shinnaz Ahmad Rasid said... [Reply to Comments]

farra8979 : insyallah ada masa, ada rezeki memang nak jual :)

Shinnaz Ahmad Rasid said... [Reply to Comments]

Mrs. Yana : sedappp! baru suka bila dah buat niiii!!

Shinnaz Ahmad Rasid said... [Reply to Comments]

pnsusu : hehe..mana tahu sedap tak rasa lagiiii... ;p

yatt said... [Reply to Comments]

pandai nya buat cake... sukaa tp malas nak buat, buat la rainbow cake plak, i tak penah rasa yg russian cake tu letak la price :)