Johor Premium Outlet (JPO)



Assalamualaikum :)

Orang kata kalau pergi JB jangan lupa singgah JPO. Tak gitu? Hehe. Alang-alang ke JB I singgah lah kejap disebabkan last time pergi masih banyak kedai tak bukak!

Haizi kata "Kat sini kita ada masa 1 jam sahaja!!" Cewah! Macam komander bagi arahan gamaknya! 

See..! I paling depan sebab nak kerja masa! Hewhew.
Dalam hati I ok! ok! 1 jam je ada masa ni...fokus apa I nak cari..I nak purse...I nak purse..itu je! Dalam hati lah! Lalu depan Michael Kors.  Not bad. Cantik jugak ni. Ok. Kita survey.  Boleh tahan handbag MK ni.  Seriusly, I ingat MK stand for MICKEY. LOL.  Fokus on purse!

"Kangah jom lah kita masuk DKNY" Keluar DKNY, muka hampa. Purse tinggal 1 and itu je tinggal kalau nak!

"Kak long..aku nak pergi Cotton On kejap!"

Keluar Cotton On, "Eh..jom pergi La Senza..!"

"Eh..masuk Levis kejap!"

"Ok. Tapi nanti pergi GAP kejap eh?"

"Ok"

Dah tu Haizi pulak..."Sayang kejap nak pergi COACH Ahkak Geli minta tolong tengokkan bag" Semua masuk! Haha. Tu kekdah 1 jam ya? Hehe.

Tapi disebabkan ikut Haizi tengokkan bag Ahkak Geli terus I terpandang satu purse yang hamattt heybattt!  Seriusly, Haizi, Kangah and I tengok purse tu terus cakap CANTIK!!  Boleh? I thought bila Haizi kata cantik, 50-50 lah kot dia bagi beli kan? Non hado. For me lah..cantik lah purse tu.  Haizi blah, I cepat-cepat ambik! Huahua. Tapi sebelum tu gaduh dulu lah! Huahua!  Mekasih Ahkak Geli. Kalau tak, kita tak beli pon. Muah! Muah!

Tak paham lah lelaki ni.  Cantik tapi tak kasi beli. Seriusly tak paham. Malas nak pahamkan! Huh!

Finally I dapat purse juga and I promise to Haizi, I never and ever beli purse lain.  Boleh? Berjanji bagai. But, if I break the promise..Im sorry! ;p  But..but..but..masa kat MK tadii I aim one small wrislet for coins. Hopefully I boleh dapat juga!!! Tapi..tapi..tapi..sebenarnya....he never knew I had to buy 2 wrislet. 

Takutlah esok pagi dia baca entry ni -__-' Almost 2 weeks okey dia tak tahu. Hehe.

Dear Husband,

Im so sorry. Tiada niat di hati nak tipu beli dua kata beli satu -__-'.  Knowing me..dalam handbag pun ada bag termasuk wrislet, coins bag, make up bag and etc.  Itu tidak termasuk barang you lagi.  Kadang-kadang berat juga bahu I pikul handbag ni. I nak letak dalam trolley you bising. Kata I tak jaga keselamatan lah..apa lah..Hati I je tahu. Berat mata memandang, berat lagi bahu memikul. Cewah! Dah tu bersepah-sepah pulak.  Kekadang you yang ambik duit syiling I masuk dalam tabung you kan? Oleh itu, I telah membuat tindakan yang bijak dengan membeli coins purse and wrislet. Yeah!  So, I beli ni semua bersebab. Tu semua untuk kegunaan harian.  Satu guna pergi jalan-jalan hari Jumaat, satu pergi cafe.  Bye. Muah! Muah! Hewhew.



8 comments:

Aidanisme said... [Reply to Comments]

Shinnaz. Price ok x?

cacah said... [Reply to Comments]

michael kors...
love love love love love love (4 juta kali)

Mooniqueen said... [Reply to Comments]

Hehehe.... Suami biasanya understanding punya... Hehe...MQ orang Johor pun tak smpai2 lagi JPO..lagilah skrg ni kerja pun kat selangor...

MamaIcha said... [Reply to Comments]

alasannnnn...hahaha!!!

Shinnaz Ahmad Rasid said... [Reply to Comments]

Aida : boleh lah. hampir separuh harga :)

Cacah : cantikkk...:)

Moon : suami awak lah understanding. suami kita kekadang je..ikot mood..nyampah tau!heheeh

MamaIcha : ok tak kak jue alasan kita ni? ;p

Anonymous said... [Reply to Comments]

ye ler...

-mhmk-

farra8979 said... [Reply to Comments]

teringin gak nak MK satu... ^^

*Miss Geli^ said... [Reply to Comments]

tapi henbek aku ndak takde pun.............




menciii