Kak ngah ooo kak ngahhh..



"Aku mimpi ayah..tapi aku tau tu syaitan..sbb dia bercakap..aku tau tu semua mainan tidur..aku tau mmpi tu takkan terjadi betul2..tp aku happy sgt sbb dlm mimpi tu aku betul2 dpt rasa kasih syg seorang ayah dan aku dpt rasa mcm anak2 org lain yg ada ayah! Aku dpt rasa aku dpt ayah aku balik..best rupanya..
 
Ayah jumpa umi dlu..dia dah lama cari umi..umi mcm nak sorokkan, tp lama lama umi bgtau ktorg juga yg ayah masih hidup..ktorg tak pecaya lansung dan tak ambil tahu..sampailah ayah muncul sendiri dpn pintu rumah ktorg..aku terkejut, ternganga, terdiam semua adalah..aku nangis..
Aku tanya umi dan umi angguk..aku peluk ayah kuat3! Aku nangis ckp dgn ayah kenapa ayah tinggalkan aku..
 
Aku umi ayah nak pg pdg jawa..ayah nak jumpa wah dan adik beradiknya kat Padang jawa..dlm perjalanan pg pdg jawa aku sembang dgn ayah..ayah peluk aku..ayah peluk erat sgt..ayah usap2 kepala aku..dia pujuk2 aku..sumpah aku rindu suasana tu walaupun cuma dlm mimpi..
 
Tapi mmpi ni tak ada penghujung..sbb sebelum smpai rumah wah aku dah terjaga..rasa mcm nak sambung tidur then mimpi balik..tp tak dpt..sigh..
 
Aku rindu arwah ayah.."
 
 
Al-fatihah - Allahyarham Ahmad Rasid bin Basir
 
 





4 comments:

Diari Hati Si Pari-Pari said... [Reply to Comments]

sedih aku bace entry ko ni...=((

jana cun!! said... [Reply to Comments]

sian die kn,kita pn masa tu kecik lg, Al-fatihah..

eima said... [Reply to Comments]

dah la arwah tak de shin ..mudahan arwah ditempatkan bersama org beriman

rina mazlan said... [Reply to Comments]

Hi salam kenal. Best baca blog awak ni.. Jom tukar link.. :P