Short trip to Singapore Pt. 1



Assalamualaikum :)

Yeahh..holiday dah habis dahh..raya je belum lagi..hehe.  So, dengan ini dimaklumkan marilah kita bekerja sekeras-kerasnya selepas ini.  #EatDessertFirst & #DNE.

Tak plan pun nak pergi Singapore.  2,3 hari sebelum pergi tu baru plan.  Celebrate birthday adik-adik ku yang boleh tahan demand nak hadiah macam-macam. So aku angkut 2-2 pergi Singapore. Senang cerita.  Sambil tu boleh lah beraya di Johor Bharu rumah saudara mara kita dan saudara mara Haizi mok-mok.

Gerak dah malam. Sedih betul. Penat okey! Tapi nak bercuti-cuti layan kan aje. Ni boleh kategori budget holiday jugak sebab lepas raya kan? Duit selepas raya pun berapa keping je tinggal. SOBS. Disebabkan dah sampai lewat malam baik lah kita check in hotel super murah, Tune Hotel. RM80++/night. Lagi pulak, esok nak ke USS nak naik bus dari Tune Hotel. Senang cerita duduk sana semalam dulu. Hehe. Kedekut tak?

Ni isi dalam hotel. Tune hotel ni kan dengan Air Asia. Macam mana korang nak naik Air Asia macam tu lah juga dengan Tune Hotel ni. Ada masa, murah. Ada masa mahal. And...semua kena beli....! 1st time duduk Tune Hotel (kunun nak jimat sesangat ni) harga bilik lain..harga aircond lain..dah tu nak aircond 12 hours ke nak aircond 24 hours? Kelas kan? Bath kit pun kena bayar ok! Sebaik air tak payah bayar. Hempuk jugak hotel ni! Huh. FYI, bilik ni macam muat 2 orang cukup-cukup je. Hehe.








So esok pagi boleh lah menunggu bus ke USS!




6 comments:

NorMala Bahar said... [Reply to Comments]

wah! dahsyat lak tune hotel ni.. semua kena beli nampak.. nasib baik bilik cam nampak ok..

Shinnaz Ahmad Rasid said... [Reply to Comments]

Hehe kan? Tapi still under budget. Tak guna aircond pun ok sebab dia provide kipas :)

Suwaibah YS said... [Reply to Comments]

saya pun planning nak gi USS ( n stay kat cni..(tpi x tau bila) bgusla wat entry ni, sedikit sbnayk dpt idea bila nak gi nant..

waiting for next entry :)

Wawa Tasliman said... [Reply to Comments]

wawa pernah stay kat sini jugak.. best.. aircond 24jam je.. budget and we pay for necessary things je..

nUR_rOsALiNdA said... [Reply to Comments]

Tapi bilik dia nampak cantikkan

sumysya said... [Reply to Comments]

tune hotel ni dkt JB ke Singapore?