Short trip to Singapore Pt. 2


Hello Singapore!!

Gerak pukul 10.30 pagi sampai pukul 12.30tengahari.  Taklah jauh actually.  Lambat sebab tunggu kastam Singapore tu ha. Lama tunggu.  Fyi, I ambil pakej hotel and coach (RM30/person) to USS from Tune Hotel. com, so agak senang lah. Coach ke USS ni ada dua sesi, 7.30 pagi and 10.30 pagi. 

Maklumlah, semalam sampai Tune Hotel jam 4.00 pagi ok!!! Ngantuk gila!  So, sudahnya bangun pagi pukul 10.00 pagi. Boleh?  Bus 10.30 pagi. Sempat ke? Rushing gila!  Tapi sebaik lah sempat sebab bus pun lewat sampai. 

Coach pergi USS ni lalu Tuas. Jangan tanya Tuas tu kat mana sebab I pun tak tahu. Hehe.  Sampai-sampai je my 2 sister yang gila gambar dah pose sana, pose sini. Damn! Bila nak masuk? SOBS.

Best gila ok. Maybe akan ada and nak repeat lagi! Boleh? ;p

1st I dah pandang roller coaster. Perlu ke nak naik tu? Tak nak! "Apa-apa entah datang sini tak naik tu!!!" Ada aku kisah ke aku tak nak naik? I nak jaga Umi kat bawah ok. Huh. Alasannnn!!! Takut sebenarnya!!!

1st round pergi Madagascar, Far Far Away, Transfomers, The Mummy and Jurassic Park ter miss sebab tak sempat ok. I nak shopping. Huahua.













Lunch weolls makan kat area Madagascar tu. Not bad!


Kesimpulannya, USS BEST GILA.  Transformers awesome and The Mummy rasa nak naik 80x! Haha.

Untuk sesiapa yang nak pergi USS boleh tengok website Resort World Sentosa Singapore.  I beli kat situ je lagi pulak ada diskaun for Maybank card holder. 



4 comments:

JANA CUN!! said... [Reply to Comments]

REPEAT JOM!!

Cyrus Amiera said... [Reply to Comments]

kenapa baju maklong macam sama je ngan baju maklong kecik?
BELLE?

Ayu Amir said... [Reply to Comments]

Ayu bercadang nak pergi hujung tahun ni.

Ayu Amir said... [Reply to Comments]

Ayu bercadang nak pergi hujung tahun ni.