Short trip to Singapore Pt. 3



Setelah penat seharian di USS marilah pulang. I stay 1 malam di Mutiara Hotel.  Last February I ada pergi. Hotel boleh tahan awesome!


Balik tu terus I landing kat katil. Penat gila ok. Kan I naik bus 10.30am so, balik I kena naik bus 10.30 am juga.  Lama kot...USS pun tutup pukul 7pm.  Ajak jalan-jalan pergi Singapore tapi tak larat dah. Maybe next time je -__-'

I cakap kat my mom "Jomlah miii..kita balik naik teksi..penat lah nak naik bus. dah tu kena tunggu kat kastam lama gila!"

Mak kita pun setuju je.  Tapi sedih...); teksi tak hantar sampai JB. SOBS.  Last choice naik bas lain.  Dalam pukul 9pm I naik bus, $5/person.  Mencabar ok naik bas kat Singapore ni. *manja sangat lettew naik bus*  Orang kata bus kat USS tu semua pergi JB. So, I pun naik but I tak sure dia berhenti mana pon. Huahua. Survive je lah! Dah penat ni.  Orang kata berhenti kat Kastam. I thought Kastam Tuas.  I dah pening nak pikir cane nak balik hotel ni? Kastam kat Tuas tu dah lah hutan. Ada ke teksi.  Rupanya I silap ok. Kastam ada 2 kat sana.  Tuas and JB Sentral tu. Mih..mih..mih..! Rupanya I balik ni lalu Woodlands.  Settle bab transport pergi hotel.

Otw to JB, I pelik tau kenapa diorang tetiba turun dalam bus?  Kan Kastam depan tu je?  Rupanya dok kejar nak cop passport. Pelik sungguh. Tunggu lah bus betul-betul sampai kan? Hehe.  I pun orang yang last turun bus.  Ikut peraturan kekdahnya. Hehe.  Kastam kat Singapore ni lama sikit. So Q tu ada lah 10 orang.  Lepas tu I macam "Eh..eh..kita nak balik JB ni nak naik bus apa ni?" Huaaaaaaaa ); Tiba-tiba ada kakak melayu tu cakap naik bas yang awak naik tadi. Jenuh lah cari bas yang I naik tadi.  Jumpa terus balik.  Sampai Kastam JB pulak pun sama. Keluar bas tu tak sempat bas nak berhenti. Rushing gila. Mana diorang nak pergi eh? Kalah KL ya'lls! Hehe. Serabut kepala I tau! Tak habis-habis nak cop passport, nak cepat padahal Q 2,3 orang je. Haha.

Budget USS :

Tiket USS - RM145
Tune Hotel - RM80/night
Coach to USS - RM30

Selamat tinggal kat hotel. Haizi kata jom makan luar.  "Tak laratt..nak tidooo...! Room service sahaja"


Sedap lah samosa comel ni!

Sebelum tido snap hasil shopping petang tadi. Comel-comel oh souvenir kat sana.  Paling gelabah I boleh beli Garret kat sana. Hewhew. Nak pergi KLCC tak terpergi. So beli je lah kat sini! Hehe.

Balik ni ingat nak singgah JPO.  "Kita nak buat apa eh kat JPO? Adah sakit perut lah. Perut cramp.  Boleh tak balik terus je?"

Huk oloh!  Hangin je aku dengan dia ni tau! Perut dia yang sakit, dengan kita-kita tak boleh pergi. Huh!


kat JPO I found something new! Hewhew.  #kthxbye



0 comments: