Sri Bangi Horizon Garden Restaurant



Uarghh..boring lah cerita pasal cake. Lama tak buat JJCM versi  iolls!!! Hehe. Cerita dia mula-mula macam ni..hari tu pergi Bangi nak makan Ayam Kg. Hj. Hassan tapi tutup lah pulak! So, round Bangi nak cari makanan lite-lite.  Lalu Sek. 8 and tengok satu kedai ni dari jauh nampak macam ramai orang!!! Dah tu staff siap macam pekerja hotel gitu! Eksklusif sangat lettew. Mahal kot!! -___-'

Tak puas hati esok I google apa yang best sangat kedai tu? Ternyata review sangat best sampai I ajak Haizi pergi situ lah! Tak apa. Tak apa. I belanja. Sebab review kat situ kata mahal. Bab makan mahal-mahal ni nanti Haizi bising.

Ada ala-carte. Ada set.  Orang kata tom yam dia best! and paling penting sebab dia ada crab salted egg walaupun dia guna soft crab. Quite interesting lah! Food sangat best! Tak menegcewakan.

I ambik set sebab tamak kot time tu..semua nak makan!! Super lapar so over order utk set 3-4 pax. Dia ada 3 option so boleh pilih lah! I ambik yang ada tomyam dia so tak perlu lah ala carte.  Menu Set A (3-4 pax)- RM77 ada ;

Deep Fried Chicken with Mango! Ni sangat best!

Red Tom Yam Soup Horizon Style. Best jugak!

Stir Fried Kailan with Salted Fish. Banyak gila. Tak habis.
Dessert. so-so je!

Steamed Siakap Nyonya style *thumbs up*
Best gilo. Tapi portion besar lah! Lebih 4 orang boleh makan and for me, okey lah tu kan 4 orang makan RM77. I order side dish, Soft Crab Salted Egg (Small), RM38.

Soft Crab. I prefer Cheng Ho. Moist sikit!

Berbaloi nak makan sini. Tak rugi.

Tak lupa juga...nak jugak update kek kat blog...haha..thank you Kak Ila, KPM for Cheezy Merry & Red Velvet.


Hopefullly she like it! Kthxbye.

3 comments:

Anonymous said... [Reply to Comments]

nnti kita bawak org2 kg ya..

nyummy... chicken with mango damn sedap!!!

-mhmk-

NAJWA SARAH ALIAS said... [Reply to Comments]

shinnaz,
red velvet nih nih kena keep refigerated jugak ke mcm tiramisu?

eima said... [Reply to Comments]

terernye u baked...