The Leverage Business Hotel, Bandar Baru Mergong



Sehari di Perlis datang kenduri tapi tersilap hari. Sob. Sob.  Kahwin hari Ahad. I ingatkan hari Sabtu. Nak tak nak terus pergi Alor Setar! Woot! Woot! Sebab I dah booked hotel kat Alor Setar. Haizi kata tak apa lah. Ulang-alik. Tak jauh pon. This is my first time! Hewhew.  Cantik gila dohh!  Masa datang dah gelap malam. Ni dok siang nampak lah kan sawah padi yang cantik!

I stay kat The Leverage Business Hotel at Bandar Baru Mergong. Dekat gilos dengan Tesco. Dia rumah kedai. Tapi bila dah jadi hotel tu jadi hotel moden. Baru pulak tew! Best. Bersih. Cumanyaaaa....sempit! Adoi. Bila dua orang gemok duduk satu bilik, tak bernapas aku! Haha.  Umi share 4 orang! Haha. Dengan kakak cha lagi. Ajak tido dengan Mak long tak nak sebab ada Uncle. Lantak lah!

Hotel ni murah gila. Satu malam RM60-RM100++ je. Sebab nak murah tu ha..hambik ko bersempit! Tapi not bad. Tiap-tiap hari I pergi Secret Recipe layan Iced Chocolate. Hehe.  Kakak Cha pulak, asik lah pergi 7Eleven sebab sebelah hotel. Kat area situ ada juga stall kedai makan yang rata-rata budak muda.  Bagus betul. Tak pi merempit tapi berniaga. Sedap okey nasi goreng dia buat. Ala-ala nasi goreng kat rumah. I loike. Untuk malam tu, weolls stay kat hotel je sebab penat melampaui batas nya adoi pon!

Nah, layan view hotel dulu.






4 comments:

Suwaibah YS said... [Reply to Comments]

eh, cantiklaa hotel ni.. sempit pun but still nampak class... tak snagka rate murah

NURUL JAMIAN said... [Reply to Comments]

nampak hotel ni selesa cantik

shafa said... [Reply to Comments]

the hotel looks good...
oklah..xnampak mcm rate rm60-rm100..affordable sgt...nnt nk try duk situ...tp xau bile lh...hehehe

::Mamalyna:: said... [Reply to Comments]

shin, hotel ni dekat giler ngan umah hilmy... kalo ada org, lampu kaler2 tue die tutup kan.. so kalo balik sana, on d way balik umah kalo malam2, mesti usha n kira byk ke sikit bilik kosong kat otel tue coz boleh tau dari lampu2, hehehe